Ne aramıştınız

8 Aralık 2010 Çarşamba

DR OETKER SU MUHALLEBİSİ

Tarif kutunun üzerinde elbette. Ben kolay kolay hazır gıda almam eve. Ama kutunun üzerini okuyunca anormal bir kakı maddesi olmadığını gördüm. Aroma ifadesi vardı tabi muhtemelen yapay aroma ama bir seferden birşey olmaz diyerek aldım. İnanılmaz hafif ve çok lezzetli oldu. Aniden gelen misafire ya da doğum günlerinde sütlü tatlı olarak sunulabilecek bir alternatif.

7 Aralık 2010 Salı

LAVAŞTAN PRATİK KAHVALTI BÖREĞİ

Sucukları doğrayıp tavada hafifçe pişirdim. Kaşar, lor ve tulum peynirini kaba aldım.  2 yumurta, karabiber ve köri ekleyip iyice harmanladım. Lavaşların yarısına bolca iç harcından koyup ikiye katladım ve tos makinesinde pişirdim. Nefis oldu. Köriyi çok tercih etmem ama asıl lezzeti o vermişti.

EV TARHANASI

Bu yıl ilk kez kendi un tarhanamı yaptım. Aslında tarhana değil de atom desem yeridir. Çünkü içine çeşit çeşit sebze koydum. Kabak, domates, salçalık biber, ıspanak, havuç, patates, kızılcık kirazı, nane, maydanoz, kekik, kuru ve yeşil soğan, sarımsak, vs elime geçen tüm sebze ve yeşillikleri robotta iyice çektim (kızılcığı hafifçe kaynar suda yumuşaıp süzgeçten geçirdim). Bolca yoğurt, tuz, karabiber ve aldığı kadar da un ilavesiyle iyice yoğurdum. Geniş bir leğende birkaç gün ara ara yeniden alt üst edip yoğurarak beklettim. İyice mayalanıp kabardıktan sonra kaşıkla masa üzeri, sini, epsi ne varsa üzerine ayırdım ve kurumasını bekledim. Ama takır takır kurutmadım tabi. Çok hafif nemliyken robotta iyice ufalanıncaya kadar çekip ekrar serdim ve tamamen kuruttum. Çok zahmetli olmamakla birlikte fazlaca zaman alan bir işmiş. İlk denememdi ama sonuç çok iyi oldu. Oldukça abartmış olmalıyım ki kızkardeşim, annem ve ben artık 2 yıl kadar tarhana yapmayız sanırım. 2 yıllık stoğumuzu doldurduk dolaba :) Gelelim çorbayı nasıl pişirdiğime:


4-5 yemek kaşığı kadar tarhanayı kuru haliyle az sıvı yağda 2 dakika kadar kavurdum(böylece önceden suda bekletmeye gerek kalmıyor, pişerken topaklanmıyor). Üzerine salçayı ilave edip 1-2 dakika kadar daha kavurdum. 1 bardak süt, 1 bardak et suyu ve yeterince su ilavesiyle kaynayıncaya kadar pişirdim. Tuzunu ayarlayıp benim için tarhananın vazgeçilmezleri olan kuru kekik ve kuru naneyi ekledikten sonra altını kapattım. Kış günleri için içimizi ısıtacak sıcacık atom çorbamız hazır oldu.