Pişirdiğiniz balıktan artanı kullanarak yapabileceğiniz nefis bir tarif. Ben fırında pişirdiğim çipuradan kalanlarla hazırlayıp, 5 dk içinde köfte olarak pişirdim. Oğlum çok sevdi. Tabi vereceğim ölçüler çok az, iki köfte ancak çıktı. siz fazlasını yapmak için malzeme miktarını yeterince artırırsınız.
Tavsiyem, bu tarifi ızgara veya fırında pişirilmiş balıkla yapmanız. Kızartılmış balık kullanırsanız ağır gelebilir. Benim oğlum sevdiyse, sizin çocuklarınız da sevecektir diyerek tarife geçiyorum (bu arada, evet yine fotoğraf yok, üzgünüm):
Tavsiyem, bu tarifi ızgara veya fırında pişirilmiş balıkla yapmanız. Kızartılmış balık kullanırsanız ağır gelebilir. Benim oğlum sevdiyse, sizin çocuklarınız da sevecektir diyerek tarife geçiyorum (bu arada, evet yine fotoğraf yok, üzgünüm):
1/2 kase, pişmiş ve didiklenmiş balık eti
1 yumurta
2 kaşık un (tepeleme)
Çay kaşığının ucuyla karbonat
Tuz
2 kaşık kadar sıvıyağ
Yapılışı:
Sıvıyağ hariç diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırdım. Tavaya 2 kaşık sıvıyağ koydum. Balıklı harcı da (2 köfte olacak şekilde) tavaya koyup üzerine hafif bastırarak biraz yassılttım. Orta ateşte önlü arkalı kızarttım.