Ne aramıştınız

3 Ocak 2013 Perşembe

MUZLU- NESKAFELİ- SÜT REÇELLİ KEK

 
Bir önceki postumda tarifini verdiğim  dulche de leche (süt reçeli) ile denediğim ve sonucundan çok memnun kaldığım bir kek tarifim var sırada. denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle...
 


Malzemeler:

3 yumurta

2/3 bardak şeker

½ bardak süt

½ bardak sıvıyağ

½ çay bardağı ılık su

½ su b. dulche de leche

5 adet muz (küçük, Anamur muzu)

½ limonunu suyu

2 tatlı tepeleme kaşığı neskafe

3 cup un

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilya

Çay kaşığının ucuyla karbonat

Yapılışı:
Öncelikle fırını 170 der.ye ayarlayıp ısıttım. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek kekimi hazırladım:
Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, karbonat, vanilya) elekten geçirip, kahveyi de ekleyip bir kenara aldım. Muzları ezip limon suyuyla karıştırdım.
Yumurtaları çırpıp üzerine şeker, ılık su, süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ettim. Muz ve dulche de leche ile birlikte çırptıktan sonra kuru malzemeyi ekledim; homojen bir karışım olana kadar karıştırdım. Yağladığım kalıba döküp fırına verdim. Kürdan testinden geçene kadar pişirdim.