Ne aramıştınız

21 Eylül 2011 Çarşamba

KARPUZLU LİMONATA

Yaz günlerinin ferahlık veren iki lezzeti birleşti. Çok da güzel oldu. Ben hepsini gözkararı yaptığım için ölçü veremiyorum ama zaten ölçüsü de çok önemli değil. Tamamen damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
Limon
Karpuz
Şeker
Su
Yapılışı:
Limonları ince ince dilimleyip üzerine göz kararı şeker serptim. Biraz ovaladıktan sonra ağzı kapalı olarak buzdolabında beklettim (2 saat kadar). Dolaptan çıkarıp limonları elimle sıktım. Kalan posayı süzgeçten geçirdim. Üzerine, ezip süzgeçten geçirdğim karpuz suyunu ekledim. Biraz sulandırıp soğuk olarak servis yaptım.