Ne aramıştınız

29 Nisan 2011 Cuma

BENİM PEKMEZLİ ISLAK KEKİM

Kaç gündür içimde doğaçlama bir kek yapma isteği vardı. Sonunda harekete geçtim ve nefis bir kek çıktı ortaya.


Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su b. pekmez

1/2 su b. Su

1/4 su b. sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 pkt vanilya
2,5 su b. Un
Üzeri için: 1 bardak soğuk süt

Yapılışı:
Öncelikle fırını 175 der. ye ayarladım. Yumurtaları köpük köpü olana kadar çıptım. Pekmez, su, sıvıyağ, limon k. r. ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam ettim. Birlikte elediğim un, karbonat ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdım. Yağlı kağıt serdiğim küçük boy kare borcama döktüm ve ısınmış olan fırında kürdan testinden geçene kadar pişirdim. Fırından çıkarınca yağlı kağıdı sıyırıp keki dilimledim ve üzerine 1 bardak soğuk sütü gezdirdim. Soğuyunca servis yaptım.

26 Nisan 2011 Salı

TARTAR SOSU

Malzemeler:
Yoğurt
Mayonez
Küçük küçük doğranmış kornişon turşusu
Tuz
Baharatlar (ben kuru kekik, kuru nane, azıcık kimyon, karabiber ve kırmızı toz biber kullandım)
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılır. Ben yalancı midyenin yanında kullanmak için hazırladım bu sosu ve lezzetleri birbirine çok yakıştı.

Not: İstenirse ince doğranmış yeşil soğan ve kapari konservesi de ilave edilebilir.


YALANCI MİDYE

Malzemeler:
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü (miktarı kişi sayısına göre değişiyor. Biz 3 kişiydik ben 3 tane kullandım)
Yeterince çöp şiş
1/2 bardak sirke
1/2 bardak su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 bardak un
3-4 diş sarımsak
Tuz, arzuya göre baharatlar
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Ocağı açıp yağı kızdırmaya başlayın. Sarımsakları ezin. Sirke, tuz, un, karbonat, tuz ve arzu edilirse baharatları boza kıvamına gelene kadar karıştırıp sarımsakları bu karışıma ekleyin (Köpük köpük bir karışım çıkıyor ortaya karbonat ve sirkeden dolayı). Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini çöp şişlere geçirin. Hazırladığınız karışıma bulayıp iyice kızmış olan yağda her tarafını kızartın. İstediğiniz sosla birlikte servis yapın.

Not: Tavukları karışımın içinde bekletmeyin sakın. Ayrıca yağınızı da mutlaka iyice kızdırın ki tavuğun kaplaması tavaya yapışmasın, tavuğun üzerinde kalsın.

25 Nisan 2011 Pazartesi

TAVUKLU MİLFÖY MANTISI

Herşeyi göz kararı yaptığım için tam ölçü veremiyorum. Dar zamanlar için çok güzel ve kurtarıcı bir yemek oldu. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
Milföy hamuru
Tavuk göğsü
Kuru soğan
SarımsakMaydanoz
Tuz, baharatlar
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı ve pul biber
Yapılışı:
Tavuk göğsü, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatları mutfak robotundan geçirdim ve Az yağda kavurdum. İç harcım hemen hazır oldu. Milföyleri 4'e bölüp içlerine bu harçtan yerleştirdim. Hamurları kapatıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim. 180 der.lik fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirdim. Pişen mantıları tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı gezdirdim. 

PORTAKALLI KEREVİZ

Kereviz yiyemeyenler bir de böyle denemeli. Çünkü portakal suyu, kerevizin kokusunu alıyor, tadı da kremamsı bir hale geliyor. Biz çok beğendik.
Malzemeler:
1 adet iri soğan
1 adet iri havuç
2-3 adet kereviz (yapraklarını da kullanılacak)
4-5 adet portakalın suyu
1-2 kaşık kadar ayçiçek ya da mısırözü yağı
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır. Halka halka doğranmış havuçla birlikte 1-2 kaşık sıvıyağda öldürülür. Ardından yarımay şekline doğranmış kerevizler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kerevizlerin rengi dönmeye başlayınca portakal suyu ve kereviz yaprakları eklenir (portakal suyu kerevizlerin 1 cm kadar altında kalacak). 15-20 dk pişirilir. Ocağı kapatmadan önce tuzu ve biberi ayarlanır, 1 fincan kadar zeytinyağı dökülür ve ocak kapatılır.