Ne aramıştınız

6 Aralık 2012 Perşembe

FIRINDA ÇİPURA

Biz tadına doyamadık. Bakalım siz de beğenecek misiniz.



Malzemeler:
Kişi sayısı kadar çipura
Kuru soğan (halka halka dilimlenecek)
Yeterince sarımsak(soyulacak, doğranmayacak)
Limon (ince dilimlenecek)
Domates (dilimlenecek)
Maydanoz
Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz, su
Yapılışı:
Balıklar temizlenip iyice yıkanır. İçlerine soğan, maydanoz, sarımsak ve 2 şer tatlı kaşığı tereyağı doldurulup fırın tepsisine dizilir.

 Yeterince sıvıyağ ve tuz karıştırılıp balıkların üzerine sürülür. Limon ve domates dilimleri de döşenip tepsiye yeterince su eklenir.

 180 der.lik fırında 25-30 dk kadar pişirilir.







KREMALI SUPANGLE

Hem çok kolay, hem de enfes bir tatlı geliyor. Tarifi bir forum arkadaşımdan alıp kendimce değişiklik yaptım. Nefis oldu nefis.


 
Malzemeler:
6 bardak süt
2 yumurta
1+1/4 bardak un
1/2 su bardağı kakao
1 bardak şeker (arzuya göre artırılabilir ya da azaltılabilir)
1 kutu krema
80 gr bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı:
Krema ve çikolat hariç diğer malzemeler çırpılıp ocağa alınır. Sürekli karıştırarak pişirilir ve üzeri göz göz olunca altı kapatılır (muhallebiden biraz daha akışkan bir kıvamda olacak, fazla koyulaşmamalı). Krema ve çikolata ekleneip, çikolata iyice eriyinceye ve homojen bir karışım oluncaya kadar çırpılır. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca üzeri istenildiği gibi süslenir ve servis yapılır.

Not: Arzu edilirse, kaselerin tabanına önce kek parçaları ya da bisküvi yerleştirilip, supangle onun üzerine dökülebilr.

TAHİNLİ VE TAVUKLU SEBZE ÇORBASI

Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti olan çorbalara bir tarif daha geliyor. Biz çok beğendik. Umarım siz de deneyip beğenirsiniz.





Malzemeler:
2 orta boy havuç
1 kabak
2 pırasa
4-5 çiçek brokoli
1 kırmızı salçalık biber
Kıyılmış Maydanoz
1 kase kadar haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
3 kaşık tahin
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
2 kaşık un
Yeterince su
Yapılışı:
Havuçları soydum ve tüm sebzeleri minik küpler halinde doğradım. Hepsini tencereye alıp sıvıyağda hafifçe soteledim. Üzerlerine un serpip karıştırdım. Tavuk etlerini ve suyu ilave ettikten sonra kaynamaya bıraktım (ara sıra karıştırdım ki un dibe çökmesin). Sebzeler pişince tahini ekledim ve tuzunu ayarladım. En son maydanozu ekleyip altını kapattım. Üzerine karabiber serperek, limon eşliğinde servis yaptım.