Ne aramıştınız

7 Mayıs 2011 Cumartesi

FIRINDA TAVUK KÖFTESİ

 Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Yeterince galeta unu ben ekmek kırıntısı kullandım)
Sıvıyağ
Tuz, baharatlar ( karabiber, yenibahar, toz kekik, toz zencefil kullandım)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirip ardından kıvam alana kadar elimle yoğurdum. Yağladığım küçük boy kare borcama döşeyip üzerini yine ekmek kırıntısıyla kapladım. Yaklaşık 200 derecelik fırında pişirdim.


ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Blogları dolaşıp z.yağlı bakla tarifi ararken birçok farklı tarifle karşılaşınca karar veremedim ve en sonunda kendi tarifimi uydurdum. Çok da iyi yapmışım nefis bir yemek oldu çünkü.
Malzemeler:
Yeterince taze bakla
2 kaşık un
1 adet kuru soğan (irisinden)
Birkaç dal taze soğan
3-4 diş sarımsak
2 kaşık ayçiçek yağı
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 kaşık salça
Arzu edilirse ince kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle baklayı temizleyip ,yeterince su ve iki kaşık un ilavesiyle baklalar erimeyecek şekilde haşladım. Daha sonra ince kıydığım kuru soğan, taze soğan ve sarımsağı ayçiçek yağında kavurdum. salçayı ekleyip kavurmaya devam ettim. Son olarak haşlama suyuyla birlikte baklayı da ekledim. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak iyice pişirdim. Ocağı kapatmadan önce tuzunu-biberini ayarlayıp zeytinyağını gezdirdim. Bir taşım daha kaynatıp altını kapattım. (İsteyen ince kıyılmış dereotu da ekleyebilir ama ben tercih etmedim.) Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yaptım.

4 Mayıs 2011 Çarşamba

ARTAN KEKLERDEN MUZLU KURABİYE PASTACIKLAR

Dün akşam fena halde kurabiye yapmak istiyordum. Dondurucumdaki kek kırıntılarını da değerlendirmek için aşağıdaki tarifi uydurdum. Aslında kıtır kıtır ağızda dağılan kurabiyeler yapmayı hayal etmiştim ama ortaya kek-kurabiye arası birşey çıktı. Kıvam olarak kek, görüntü olarak kurabiye. Belki de puf puf yumuşacık kurabiye denebilir. Sonra bu kıvam mutlaka pastaya dönüşmeli diye düşündüm. Eee en kolay krema malzemesi tabi ki krem şanti. Hemen çırpıp görmüş olduğunuz şekli verdim. Eşim de oğlum da bayıldılar tadına. Ben de çok beğendim ama kıtır kurabiye hevesim içimde kaldı.
Malzemeler:
Kalmış-kurumuş kek kırıntısı ( bende 4 bardak kadar çikolatalı-neskafeli kek kırıntısı vardı onu kullandım)
2-3 kaşık yoğurt
100 gr kadar margarin veya tereyağı
1 yumurta
1 adet yumuşamış- kararmaya başlamış muz
1 paket kabartma tozu
1 pkt vanilya
Kıvamı ayarlamak için un
Kreması için 1 kutu (2 pkt) krem şanti + toz tarçın
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:
Bütün malzemeyi yoğurup yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde ettim. Bu arada kıvamı eğer cıvık olursa un ilavesiyle kıvamını ayarlayabilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim. Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimde yuvarladım üzerine bastırıp tepsiye dizdim. 180 der. de pişirdim. Soğuyunca 2 paket krem şantiyi hem hafif hem de koyu kıvamlı olması için 2 çay bardağı suyla ve biraz da toz tarçın ekleyerek çırptım. Kurabiyelerden birinin ortasına kaşıkla bol miktarda krem şanti koyup başka bir kurabiyeyi de üzerine kapattım. Hafifçe bastırarak krem şantiyi hem kurabiyelerin arasına yaydım hem de birazcık dışarı taşmasını sağladım. daha sonra tepsiye döktüğüm hindistin cevizinin üzerinde yuvarlayarak krem şantiye yapışmasını sağladım.