Enfes bir börek oldu. Mutlaka deneyin.
Malzemeler:
18 adet baklava yufkası
1/2 pkt burgu makarna
1/2 kalıp beyaz peynir
3-4 adet kabak (yemeklik doğranacak)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1-1,5 su bardağı süt
1 yumurta
Yapılışı:
Öncelikle makarnaları tuzlu suda haşladım ve suyunu süzdüm. Makarnalar haşlanırken kabakları bir tavada az sıvıyağla birlikte soteleyerek öldürdüm. Beyaz peyniri rendeledim. Makarna, kabak ve peyniri karıştırarak iç harcını elde ettim (tuz ilave etmedim). Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kapta iyice karıştırdım. Dikdörtgen borcamı yağlayıp 3 adet yufkayı serdim. Üzerine 1-2 kaşık kadar sütlü karışımdan gezdirdim. 3 yufka daha serip tekrar sütlü harçtan gezdirdim. Makarnalı iç harcının yarısını bu kata yaydım. Sonra 3 er adet yufkayı dizme işini yine iki kez yaptım arasına sütlü harç koyarak. Kalan makarnalı harcı üste yaydıktan sonra yine iki kez 3 er yufkalı kat yaptım. Kalan sütlü harcı en üste gezdirip dilimledim ve 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirdim.
Ellerinize saglik afiyetler olsun hayirli aksamlar diliyorum sevgiler canim.
YanıtlaSilenfes olmuş:)
YanıtlaSileline sağlık canım
sevgiler