Buzlu Badem blogundan aldığım tarifle yaptım. Nefis oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
Kuşbaşı ya da parça et (miktarı kişi sayısına göre ayarlanır)
Sosu için:
1 yumurta
1 su b. yoğurt
1 yemek k. un
1 ç. kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikleri etleri düdüklü tencerede haşladım. Ardından çok az tereyağıyla tavada soteleyip tek kişilik güveçlere paylaştırdım. Üzerlerine yarımşar kepçe kadar haşlama suyundan gezdirdim. Daha sonra sos için gereken malzemelerin hepsini birden çırptım ve güveçlerin üzerine paylaştırdım. 200 der.de üzeri kızarana kadar pişirdim.
buzlubadem ilginize çok memnun olup teşekkürler eder. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSileline sağlık nefis bir lezzet biliyorum:) seninkide harika olmuş
YanıtlaSilsevgilerimle
yemekbirask.blogspot
teşekkür ederim arkadaşlar. yorumlarınızla blogumu renkelendirdiniz.
YanıtlaSilEminim çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık. Ben de buna benzer küçük güveç kabında güveç yapıyorum. Üstünü kapatmak için milföy kullanıyorum hem daha şık hem daha lezzetli oluyor kabarınca tavsiyr ederim
YanıtlaSilhiç yemedigim ama hep aklımda olan bir lezzet.ellerine saglık.
YanıtlaSil