Oğlumun okulundaki yerli malı kutlaması için tuzlu çeşit olarak bunu hazırladım. Uydurma bir tarif oldu, herşeyi kafama göre kullandım ama nefis bir lezzet oldu sonuçta.
Malzemeler:
1/2 kg pırasa
2 adet iri yeşil kabak
4-5 çiçek karnabahar
3 adet iri havuç
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
3 adet orta boy patates
2 adet kırmızı biber
1 kalıp beyaz peynir kadar kaşar
6 yumurta
1 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Yeterince un
Yapılışı:
Pırasalar halka halka doğranıp yeterince sıvıyağda kavrulur. Biberler küp küp doğranır. Tüm diğer sebzeler ve kaşar rendelenir. Yumurta ve diğer tüm malzemeler iyice karıştırılıp yeterince un ilave edilir (un miktarı, havuçlu kekte olduğu gibi koyu bir kek kıvamı alacak şekilde ayarlanır). Homojen bir karışım elde edilince yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama yayılır ve 170 der. de, batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
En süper tarifler uydurmasyon olanlar oluyor bence:)
YanıtlaSilFarklı birşey çıkıyor çünkü :)
Bu da hoş,leziz bir mama olmuş besbelli..
Şifa olsun yavrucuklara..
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle..