Ne aramıştınız

1 Mayıs 2012 Salı

TAZE BAKLA ÇORBASI


Bu aralar işlerim çok yoğun. Ayrıca bir de yıllardır çektiğim bahar alerjim tavan yaptı yine. herkes baharı mutlulukla, neşeyle karşılar ama benim kabusumdur baharlar. Çok tıkanıyorum bu aralar. Burun, göz ve geniz kaşıntısı, hapşırık nöbetleri, geniz tıkanıklıkları... Çok fenayım ya. İlaç da içmek istemiyorum. Çünkü alerji ilaçları hem iştah açıyor, hem de uyku veriyor; sonrasında sersem gibi dolanıp duruyorum. Kış gelip yağmurlar başlayana kadar böyleyim artık. Ama buna da şükrediyorum. Öyle hastalıklar, öyle sıkıntılar var ki, onların karşısında, böyle küçük rahatsızlıklara şükretmek gerekiyor.

En son tarifimi 16 nisanda yayınlamışım. aradan 2 hafta geçmiş. pozitif pembe 'nin mesajıyla şöyle bir silkelendim ve daha önce taslak olarak kaydettiğim bu tarifi farkettim. 
Bu nefis çorbayı herkese tavsiye ediyorum ve tarifimi, ÇORBALARIMIZ etkinliği için ÇAÇARON BLOG 'a gönderiyorum. 





Malzemeler:
300 gr kadar bakla
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1,5 lt kadar sıcak su
Tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 yumurta
3 kaşık un
Üzerine:
Tereyağı, kırmızı toz biber, kıyılmış dereotu
Yapılışı:
Baklalar yıkanıp ayıklanır. Enine ince ince doğranır. Soğan ve sarımsak incecik doğranarak 4-5 kaşık sıvı yağla birlikte tencereye alınıp kavrulur. Üzerine baklalar eklenip birlikte kavrulmaya devam edilir. Baklaların rengi biraz koyu yeşil olup parlak bir hal alınca sıcak su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bir kasede yumurta çırpılır. Üzerine un eklenip birlikte çırpılır. En son yoğurt ilave edilir ve iyice çırptıktan sonra bakla suyundan 1 kepçe eklenerek ılıması sağlanır. Ocak kısılır, terbiye yavaş yavaş çorbaya eklenir. Bu sırada sürekli karıştırılır. Ocak açılır ve iyice kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. 1-2 taşım kaynayınca tuzu ayarlanır, altı kapatılır. Arzu edilirse servis yaparken biberli tereyağı ve dereotuyla süslenir.

6 yorum:

  1. çorbasını denemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çorban nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canim sana bir ödülüm var, blogumu ziyaret edermisin....

    YanıtlaSil
  4. KATILIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..DENEYECEĞİM İNŞALLAH ..ELLERİNE SAĞLIK..

    http://yasamladans.blogspot.com/2012/05/corbalarimiz-etkinligi-taze-bakla.html

    YanıtlaSil
  5. bakla seven bırı olaraktan emınım nefıs bır corba olmustur ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun aynı dert bende de var,baharı severim ama bir o kadarda kabusum olur.
    taze bakla çorbasını çok severim hatta bende yayınlamıştım,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.