Bizim evde hiç reçel yenmezken, ilk kez yaptığım bu çilek reçelinden sonra kahvaltılarda reçel istemeye başladı sevgili eşim. Demek ki marifet bendeymiş :))) diyerek kendime pay çıkartayım hemen.
Malzemeler:
1 kg çilek
4 bardak şeker
8 bardak su
½ limonun suyu
Arzuya göre karanfil, çubuk tarçın ve hibiskus
Yapılışı:
Çilekler yıkanıp sap ve yaprakları çıkarılır. Tencereye
şeker ve su koyulup kaynatılır. İyice kaynadıktan sonra çilekler (istenirse
karanfil, tarçın hibiskus da) eklenir ve pişmeye bırakılır.
Ben reçeli yaparken suyu fazla kullandım sanırım. O yüzden kıvamı çok akıcı olmuştu. İçinden çilekleri delikli kepçe yardımıyla çıkardım ve şerbeti kaynamaya bıraktım. Kıvamı koyulaşınca tekrar çilekleri ekledim. Böylece tam da olması gereken kıvamda bir reçel elde ettim. Daha sonra tencerenin kapağını kapatmadan(nemlenip de reçelin içine su damlamasın diye) soğumaya bıraktım. Soğuyan reçeli de cam kavanoza koyup kapağını sıkı sıkı kapattım.
ellerine sağlık. Lezzetli çileğe denk gelsem bende yapacağımda hiç lezzetli çilek yiyemedim bu sene.
YanıtlaSilgörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
teşekkür ederim. aslında benim çileklerimde de fazla bir aroma yoktu. ama piştikçe aroması o kadar kuvvetlendi ki misler gibi oldu.
Silbizim evin en sevilen reçelidir,ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler.
SilEline sağlık arkadaşım kaynatarak hiç denememiştim merak ettim doğrusu sevgiler...
YanıtlaSilKahvaltıların vazgeçilmezi çilek reçeli nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık sağlık.
Sevgiler...
Ellerine saglik canim, ben bayilirim cilek receline...Hayirli ramazanlar.....
YanıtlaSil