Ne aramıştınız

11 Haziran 2012 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI VE LİMONLU MUHALLEBİ


Tatlı için söyleyecek pek birşey yok. Tadı nefis. Kullandığım malzemelerle 6 kase muhallebi çıktı. Ama ben porsiyonları biraz fazla tuttum. Normal ölçülerle 8 porsiyon çıkar.





Malzemeler: 
8 bardak süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı pirinç unu
2 bardak şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 parça damla sakızı
Yapılışı:
Süt, şeker, nişasta, pirinç unu ve dövülüp toz haline getirilmiş damla sakızı tencereye koyulup topaklanmayacak şekilde çırpılır. Ocağa alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Göz göz olup kıvamını bulunca limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Ocaktan alınır ve kaselere paylaştırılır.

3 yorum:

  1. Damla sakızlı herşeyi çok beğeniyorum .
    Ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  2. güzel olmuş eline sağlık. bol tutmak iyidir kaseleri boşver varsın 6 porsiyon olsun tam benlik olsun tombul tombul...

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.