Hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir kandilde yaptığım (şu sıralar sık sık tarif ekleyemediğim için, fotoğrafları ve tarifleri hatırlamakta güçlük çekiyorum) ve çok beğenerek yediğimiz bir tarif. Bizim evde irmik helvası sevilmediği için onun yerine un helvasını tercih ediyoruz. Bu tarif ise daha farklı bir lezzet sundu bize. Kadife kıvamında... Umarım dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler:
¼ pkt tereyağı
3-4 kaşık sıvı yağ
1 bardak un
¼ bardak pirinç unu
¼ bardak nişasta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1,5 bardak su
1 pkt çam fıstığı (pilavlık-dolmalık fıstık)
Yapılışı:
Tereyağını ve sıvıyağı tencereye aldım. Un, pirinç unu ve nişastayı birlikte yağın üzerine koyup sürekli karıştırarak kavurmaya başladım. Çok hafif kokusu gelmeye başlayınca fıstıkları ekleyip birlikte kavurmaya devam ettim. Rengi çok koyulaşmadan şekerini ekleyip karıştırdım. Üzerine yavaş yavaş sütü ve suyu ekleyip unlu karışıma tamamen yedirdikten sonra ocağı kapatıp tabaklara paylaştırdım.
ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..sevgiler,hayırlı cumalar..dua ile
YanıtlaSilçok teşekkürler.
SilMerhaba canım,
YanıtlaSilGeçmiş olsun ziyaretin ve duaların için çok teşekkürler.
Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
Sevgiler...
her zaman beklerim. teşekkür ediyorum.
SilEllerine sağlık canım gerçekten ilk baktığımda anlayamadım tarifi renk olarak bembeyaz çok hoş durmuş...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
teşekkür ederim birdilimdüş. renginin beyaz kalmasını istemiştim zaten. neyse ki ayarını kaçırmadım. esmerleşince sevmiyorum ben.
SilCanım ellerine sağlık tabaklar çok cici bayıldım sevgiler...
YanıtlaSil