Sevgili demetleyemek 'ten aldığım ve lezzetine hayran kaldığım nefis bir tuzlu kurabiye. Yerken ağızda dağılıyor, çörek otunun çıtırlığı ve kattığı lezzet de bambaşka (ki ben normalde çörek otu sevmediğim halde buradaki lezzetine bayıldım). Üstelik çok da kolay bir tarif. Kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim.
1 yumurta (sarısı, üzeri için ayrılacak)
Oda ısısında yumuşamış 125 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı çörek otu
2 yemek k. sirke
1 pkt kabartma tozu
1'er tatlı kaşığı tuz, mahlep ve kırmızı toz biber
Yeterince un
Yapılışı:
Un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp, yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğuralım. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak. Hamurdan, yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 der.lik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilçayın yanında kıyır kıyır harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika kızarmış miss gibi görünüyor, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilİyi haftalar...
Sevgiler,
Evren