Malzemeler:
6 adet tavuk baget (2 kaşık sirkeyle iyice haşlayıp dilimledim)
1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 büyük havuç
1 yeşil ve 1 kırmızı biber
3-4 kök ıspanak
1/2 bağ ısırgan
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
Yeterince sıvı yağ
2-3 su bardağı kadar tavuk suyu
Tuz, baharat(zencefil, zerdeçal, karabiber kullandım)
Yapılışı:
Yıkadığım ve soyduğum tüm malzemeleri yaklaşık aynı boyutlarda doğradım. Önce yağ, soğan ve sarımsağı tencereye alıp biraz kavurdum. Ardından patates ve kabağı ekleyip biraz daha kavurdum. Sonra diğer malzemeleri ekledim, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dk kadar pişirdim. Daha sonra tavuğu, tavuk suyunu, tuz ve baharatını ilave ettim. Bir taşım kaynatıp altını kapattım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.