1'er kase kadar haşlanmış -Yeşil mercimek
-Barbunya
-Aşurelik buğday
1 kuru soğan
2 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Baharat (kimyon ve karabiber kullandım)
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı (en son ilave ettim)
Sıcak su
Yapılışı:
Havuçları soyup küçük küpler halinde doğradım. Sarımsak ve soğanı da incecik doğradım. 2-3 kaşık ayçiçek yağında havuçları soteleyip soğan ve sarımsağı ekledim. Birlikte biraz kavrulduktan sonra salçayla da biraz çevirdim. Üzerine önceden haşladığım bakliyatları ekleyip suyunu ayarladım, kapağını örterek kısık ateşte kaynamaya bıraktım. 10 dk kadar piştikten sonra baharatını ve tuzunu ayarladım. En son zeytinyağını üstüne gezdirip bir taşım kaynatarak altını kapattım.
Not: Bu yemeğe kuru fasulye ve nohutta eklenebilir, çok yakışacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.