Ne aramıştınız
4 Ekim 2010 Pazartesi
BAKLAVA YUFKASIYLA BÖREK
Bu börek için tarifim yok. Çünkü herşeyi göz kararı ve canımın istediği gibi kullandım. Patatesli-kaşarlı harç hazırladım. Baharat olarak yeni bahar kullandım. Yufkaları ıslatmak için de süt-yağ-yumurta karışımını yine göz kararı hazırladım. İkişer ikişer yufkaları, sütlü karışımla ıslatıp harcı kısa kenarına yaydıktan sonra rulo yaptım. Tam dikdörtgen borcam boyunda oldu. Borcam dolana kadar bu işleme devam ettim. Kalan sütlü karışımı da üzerine döküp 170 der. de üzeri kızarana kadar pişirdim. Gerçekten harika bir lezzet çıktı ortaya. Ben de sonunda börekçiden aldığım kol böreğinin sırrını keşfetmiş oldum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık canım,sabah sabah canım çekti,çok güzel olmuştur eminim..sevgilerimle..
YanıtlaSilKahvaltilik icin nefis. Ellerine saglik.
YanıtlaSilzeliha teşekkür ederim. gerçekten nefisti.
YanıtlaSilbayram kömbesi ben de zaten kahvaltıya yapmıştım. ve kahvaltı sofrasına acayip yakıştı. sağolasın.
YanıtlaSil