Ne aramıştınız

4 Kasım 2010 Perşembe

SEMİZOTU ÇORBASI

Kendi uydurduğum tariflerden biri. Ama duyduğuma göre yöresel bir yemek olarak da varmış gerçekten. Biz ailece severek yiyoruz. Ölçü falan yok göz kararı yapım herşeyi. Önce semizotlarını iyice yıkayıp ince ince doğradım. Ardından 1 kuru soğanı ve 2-3 diş sarımsağı doğrayıp biraz sıvıyağda hafif pembeleştirdim. 1 kaşık kadar salçayı ekleyip kavurdum. Semizotlarını da ilave edip biraz çevirdikten sonra e suyu, tuz, karabiber, kuru nane ve azıcık da kimyon ilavesiyle iyice pişene kadar kaynattım. Alını kapamaya yakın yarım limon suyu ekledim. Kıyma eklenirse de çok lezzetli oluyor. Ben bu kez eklemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.