Resim çok karanlık çıkmış. Aslında tavuklar böyle kararmış değildi pembeleşmişti. Ayrıca tadı da çok güzeldi ve yumuşacık olmuştu.
BALSAMİKLİ TAVUK
Malzemeler:
1 kg tavuk göğsü (kuşbaşı doğranacak)
1/4 çay bardağı kadar balsamik sirke
2-3 kaşı pekmez
1/2 çay bardağı sıvıyağ(pişirirken eklenecek)
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz, susam, baharatlar (ben kekik, karabiber kullandım)
Yapılışı:
Sıvıyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp ağzı kapalı bir kapta ve buzdolabinda 3-4 saat bekletiyoruz. Daha sonra tenceremize sıvıyağı ekleyip üzerine de sosuyla birlikte tavukları döküyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Arada karıştırarak iyice pişiriyoruz.
CEVİZLİ ERİŞTE
Malzemeler.
Yeterince erişte
Yeterince ceviz(irice kıyılmış olacak)
!/4 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
erişteler bolca kaynar suda haşlanır. Bu arada cevizle tereyağı-sıvıyağ karışımında kızartılır. Haşlanan erişteler süzgeçten geçirilip cevizlerin üzerine ilave edilir. Cevizler eriştelerin her tarafına karışana kadar karıştırmaya devam edilir. Ocağın altı kapatılıp sıcak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.