Ne aramıştınız

31 Mayıs 2011 Salı

BALSAMİKLİ TAVUK VE CEVİZLİ ERİŞTE

Resim çok karanlık çıkmış. Aslında tavuklar böyle kararmış değildi pembeleşmişti. Ayrıca tadı da çok güzeldi ve yumuşacık olmuştu.
BALSAMİKLİ TAVUK
Malzemeler:
1 kg tavuk göğsü (kuşbaşı doğranacak)
1/4 çay bardağı kadar balsamik sirke
2-3 kaşı pekmez
1/2 çay bardağı sıvıyağ(pişirirken eklenecek)
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz, susam, baharatlar (ben kekik, karabiber kullandım)
Yapılışı:
Sıvıyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp ağzı kapalı bir kapta ve buzdolabinda 3-4 saat bekletiyoruz. Daha sonra tenceremize sıvıyağı ekleyip üzerine de sosuyla birlikte tavukları döküyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Arada karıştırarak iyice pişiriyoruz.


CEVİZLİ ERİŞTE
Malzemeler.
Yeterince erişte
Yeterince ceviz(irice kıyılmış olacak)
!/4 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
erişteler bolca kaynar suda haşlanır. Bu arada cevizle tereyağı-sıvıyağ karışımında kızartılır. Haşlanan erişteler süzgeçten geçirilip cevizlerin üzerine ilave edilir. Cevizler eriştelerin her tarafına karışana kadar karıştırmaya devam edilir. Ocağın altı kapatılıp sıcak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.