Ne aramıştınız

19 Aralık 2011 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU KIYMALI PIRASA

Verebileceğim bir ölçü yok aslında. Çünkü başka amaçla kullanmak üzere kavurduğum pırasalar fazla gelince akşam yemeğine dönüştü bir kısmı. Kısaca özetleyecek olursam:
Pırasaları halka halka doğrayıp az sıvıyağda yumuşayana kadar kavurdum. Ayrı bir yerde kıymayı kavurdum. ÜZerine pırasaları ve 2 kaşık da salça ekleyip tuzunu-karabiberini ayarladım. Tepsiye döşedim. Beşamel sos için 2 kaşık unu sıvıyağda kavurdum. Üzerine 1,5-2 bardak kadar süt ilave edip, karıştıra karıştıra, hafif kıvam alana kadar pişirdim (muhallebiden daha akışkan olacak). Pişen sosu kıymalı pırasanın üzerine gezdirdikten sonra kaşar rendesi serpip 180 der.lik fırına verdim. Üzeri kızarınca fırından aldım; dilimleyip sıcak olarak servis yaptım.

4 yorum:

  1. pırasa sevmeyen bile bu haliyle bayılır:) ellerine sağlık
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  2. tam sağlık bombası olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler arkadaşlar. kesinlikle pırasa sevmeyenler için çok iyi. çünkü pırasa tadı hiç belli olmuyor.

    YanıtlaSil
  4. Bu tarife yorum yapacagima diger tarife ikinci kez yapmisim canim kusuruma bakma...Harika görünüyor ellerine saglik....

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.