Çok hafif, çok ferah, tam portakal lezzetinde nefis bir helva oldu. Tarif tamamen doğaçlama.
Malzemeler:
½ pkt
tereyağı
½ su
bardağı sıvıyağ
1, 5 cup un
1 cup şeker
1 büyük
portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
3 cup sıcak
su (ben biraz daha kremamsı kıvamda yaptım. siz daha kuru, daha helva kıvamında isterseniz 1,5-2 cup su da yetecektir)
Yapılışı:
Yağları
tencereye alıp üzerine unu ilave ettim. Ocağın orta büyüklükteki gözünde, kısık
ateşte, sürekli karıştırarak unu kavurdum (karıştırmayı bıraktığımda un
tencereye yayılır hale gelene kavurdum). Üzerine şekeri ve portakal kabuğu
rendesini ekleyip iyice karıştırdım. Portakal suyu ve sıcak suyu da ekledikten (bu sırada dikkatli olun, çünkü sıcak su eklerken helva iyice fokurduyor, yanmayasınız) sonra, un sıvıları çekene kadar sürekli karıştırıp altını kapattım. Tencerenin
ağzını örttüm. Soğuyunca servis yaptım.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sunumu çok şık olmuş. Portakallı olması da ayrı bir lezzet ayrı bir güzellik olmuş.
Sevgiyle kal.
portakal aromalıdas mis gibi kokulu kokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilmmmmmmmmm ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilgeçenlerde bende yaptım ,nefis oldu ama ben portakallı irmikle yaptım.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbülbülünyeri,sevda, bir kase lezzet ve umutluhayat hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilportakallı yapmak hiç aklıma gelmemişti emine abla etkinliğe portakallı irmik helvasi ile katıldı oradan gördüm ve ikinci olarak portakalı un helvasında görüyorum ellerine sağlık çok hoş olmuş sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili tombul tarifler. portakal aromasını verdiği ferahlığı çok seviyorum ben. bu da mutlaka denenmeli.
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir aroma vermiştir ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler...
portakal aroması sevenler mutlaka denemeli diyeyim kısaca sevgili anne eli gibi :))
YanıtlaSil