Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü
1/2 bardak kadar domates püresi ya da 1-2 kaşık salça
1 bardak su
tuz
Baharatlar ( köri, zerdeçal, karabiber, toz zencefil, yenibahar)
Yapılışı:
Tavukları kuşbaşı doğrayıp, 2-3 kaşık sıvı yağda hepsinin rengi beyazlaşana kadar soteleyelim. Salça veya domates püresiyle birlikte biraz daha çevirelim. 1 bardak suyu ekleyip, su buharlaşana kadar, orta ateşte iyice pişirelim. Tuzunu ve baharatını ayarlayıp altını kapatalım. İster yeşillikler ve domates eşliğinde dürüm olarak, ister alakart servis yapalım.
et olursa tavuk olsun derim hep cnaım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili sevda. tavuk bizde de çok sevilir.
YanıtlaSilEllerine saglik canim....Cok güzel görünüyor...
YanıtlaSilsağolasın canım.
Silellerine sağlık izleyicin oldum paylaşımların bol olsunn;))
YanıtlaSilhoşgeldiniz herşey tadında. ne iyi ettiniz.
Sil