Malzemeler:
2 paket pötibör
bisküvi
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
2 kaşık labne
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
2 kaşık labne
1 su bardağı
fındık ya da ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt.
Süsleme için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt.
Süsleme için:
Hindistan
cevizi, Antep fıstığı, ceviz, fındık veya renkli şekerlemeler
Yapılışı:
Yapılışı:
Bisküviler
robotta toz haline getirilir. Diğer malzemeler üzerine eklenir ve robot tekrar
çalıştırılır. Azar azar süt ilave edilir. Kıvamını ayarlamak için duruma göre süt
veya bisküvi eklenir. Kabuklu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar
elde edilir. Hindistan cevizi, şekerlemeler, toz fındık, ceviz ya da Antep
fıstığına bulanır. Tepsiye dizilip buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
selamlar olsun efenim,valla siz mutfaktaki acemiyseniz bende monaco fatihiyim :) maşallah tariflere bakınca hiç acemi gibi durmuyosunuz,elinize sağlık,desteğiniz içinde çok teşekkürler,her zaman beklerim..güzel tarifiniz http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/pekmezli-toplar.html burda yayında :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Nefis görünüyorlar. Pekmezli hiç denememiştim. Deneyeceğim inşallah. Sevgiler...
YanıtlaSilsevgili gelibolu17;
YanıtlaSilgüzel, mutluluk verici iltifatınız için çok teşekkür ederim. bloglardan,vs aldığım tarifleri kendimce uygulamaya çalışıyor, arada bir de ilham gelip kendi tarifimi oluşturuyorum. yaptığım poğaçalara, kurabiyelere eskiden oğlumun yaptığı "anne bunlar kaya gibi sert olmuş" şeklindeki yorumları düşününce, biraz yol almışım diyorum. ama biliyorum ki daha yolun çoook başındayım.
sevgili elif çok teşekkür ederim. denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle...
insanın acemi olması bence onun böyle güzel şevkle yapıp kendinden bir şey katması çok daha güzel hep acemi kalın bence..zaten hepimiz hergün bir şeyler öğreniyoruz 11 yaşından beri mutfaktayım oldum olası her yaptığımı herkez çok beğenir ama ben daha yolun başındayım hergün arkadaşlardan dergilerden netten neler neler öğreniyorum bu okul bitmez:))) pekmezli toplara gelince kendi buluşunuzmu merak ettim içinde olanlar benim ağız tadıma çok uygun denemek istiyorum...eline sağlık mutfaktaki acemi..
YanıtlaSilsevgili pozitif pembe; güzel yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi mutfak çok geniş bir derya ve bizim bildiklerimiz o deryada ancak bir damla.
YanıtlaSilpekmezli toplar, bu haliyle benim tarifim. bir forumda, bir arkadaşın verdiği tarifi değiştirdim, ortaya bu çıktı.
merhaba canım bencede acemilik buysa...
YanıtlaSilçok güzel tarifler var
müsadenle izlemeye alıyorum bloğunu
nanemaydonoz, bloguma hoşgeldiniz. güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
YanıtlaSil