Oğlumun okulundaki kermes için yaptığımnefis kekimin tarifi geliyor. Yumuşacık dokusuyla beni cezbetti, en kısa zamanda kendi ailem için yeniden yapacağım. Fotoğraf yine yok, üzgünüm.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker (standart, düz su bardağıyla)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu (evde kan portakalı vardı, onu kullandım)
2 orta boy elma, kararmasını önlemek için de yeterince limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığına yakın karbonat
2 çay kaşığı kadar tarçın
Yapılışı:
Öncelikle fırını 170 der.ye ayarlayıp ısınmaya bıraktım.
Elmaları soyup dilimledim(elma dilimi), kararmaması için üzerine limon suyuna buladım.
Kelepçeli kalıbın içini yağlı kağıtla kaplayıp elmaları tabanına dizdim.
Un, karbonat, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eledim, tarçını ekledim.
Yumurta ve şekeri birlikte, mayonez kıvamına gelene kadar çırptım. Sıvı yağ, portakal suyu ve sütü ilave edip biraz daha çırptım. Kuru malzemeyi de ekleyip çırparak homojen bir karışım elde edince harcı elmaların üzerine döktüm. Isınmış fırına verdim. 45 dk kadar sonra kürdan testinden geçtiğinde fırından alıp ılımaya bıraktım. Yaklaşık olarak oda ısısına geldiğinde keki kalıptan, ters olarak bir tepsiye aldım ve yağlı kağıdı yavaşça sıyırarak çıkardım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.