Malzemeler:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3/4 su bardağı şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 muz
Bisküvi kırıntısı
Yapılışı:
Yumurtayı iyice çırptım. Süt, un, nişasta ve şekeri de ilave edip, topaklanma olmayacak şekilde karıştırdım. Ocağa aldım. Sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar kaynattım. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra altını kapattım, vanilya ve tereyağını ekleyerek 5 dakika kadar çırptım. Suyla çalkaladığım küçük kare borcama pudingin yarısını yaydım. Üzerini düzeltip muz dilimlerini döşedim ve bisküvi kırıntısı serptim. Kalan pudingi de üzerine yaydım, en üste yine bisküvi kırıntısı serpip oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırdım. 3-4 saat kadar sonra servis kaşığıyla, düzensiz bir şekilde porsiyonlara ayırıp servis yaptım.
Not: Verdiğim ölçüler, küçük kare borcam için ideal oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.