Ne aramıştınız

11 Mayıs 2020 Pazartesi

3-2-1 POĞAÇA

   2019'dan kalma. Yine taslakta kalmış, yine fotoğraf yok. 



Geçen yıllarda çok moda olmuş ama benim her zamanki gibi o zaman yapmayıp ertelediğim tariflerden birisi bu. Meğer ne kadar lezzetli bir poğaçaymış. O kadar yumuşak oldu ki. Bırakın lezzetli olmasını, elinize aldığınızda hissedilen o yumusaklığın hatırına bile yeniyor yani. Bizim evin gurmesi oğlumdan da tam not aldığına göre bundan sonra sık yapılacaklar listesine ekleyebiliriz. Oğlum poğaça ve börekleri patatesli sevdiği için dolgu tercihini patatesten yana kullandım. Ama peynirle çok çok daha nefis olacak bence (ben peynir manyağıyım, kaliteli peynire hiç dayanamam). Çok da kolay bir tarif. Kabartma tozu miktarı sizi etkilemesin. Belli olmuyor yerken.


Malzemeler:
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzerine:
Yeterince galeta unu
Yapılışı:
Fırınımı ısınması için 180 der.ye ayarladım. Yağ ve yoğurdu yoğurma kabına kabına alıp karıştırdım. Ardından diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ettim (hamurun kıvamı harika oldu). 10 dakika kadar, üzeri kapalı olarak hamuru dinlendirdim. Daha sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimde yuvarlak olarak açtım. İçine 1 tatlı kaşığı patatesli harçtan koyup yuvarlayarak kapattım. Ardından galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim. Hazırladığım poğaçaları ısınmış fırında koyup üzeri kızarana kadar pişirdim.

Not: Kaşarla şahane oluyor. Sıcak sıcak yemeye doyulmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.