Ne aramıştınız

22 Kasım 2011 Salı

HAVUÇLU SOĞANLI PATATES ÇORBASI

Pilav ve çorbalar için kemik suyu hazırlarken, içine bir iki sebze de atayım dedim. Sonra da o sebzeleri kullanarak bu nefis çorbayı hazırladım. Tadına doyamadık.
Malzemeler:
1 adet büyük patates
1 adet büyük soğan
2 adet orta boy havuç
5-6 bardak kemik suyu
Baharat, tuz
Üzerine: Tereyağı ve kırmızı toz bibr
Yapılışı:
Patates, havuç ve soğanı soyup iri iri doğradıktan sonra kemik suyunun içinde iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ardından blendırdan geçirip (kıvamı yoğun ise kemik suyu ya da çeşme suyu ilave ederek) baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz. encerede bir iki taşım kaynatıyoruz. Üzerine biberli tereyağı gezdirip servis yapıyoruz.
Not: Ben baharat olarak taze çekilmiş karabiber ve biraz da köri kullandım. Normalde köriyi sevmem. O yüzden de az kullanırım. Ama bu çorbaya nefis bir tat verdi, çok yakıştı.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok sağlıklı bir çorba canım sevgler...
    mutfakta1inci

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. tam da kış çorbası. valla aklıma gelince içim ısınıyor :)

    YanıtlaSil
  3. ohhh ne şifalı bır çorba olmus ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. sevgili zeymuran teşekkürler. yapıp için herkese şifa olsun inşallah.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.