Ne aramıştınız

4 Nisan 2012 Çarşamba

ETLİ BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

Daha önce tavuk etiyle yaptığım bu tarifi bu kez kırmızı etle denemek istedim. İyi ki de öyle yapmışım. Tavukla yaptığımdan çok daha lezzetli oldu.


Malzemeler:
Et (dondurucudan çıkardım, ne kadardı bilmiyorum ama az geldi)
½ pkt fiyonk makarna
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık un (tepeleme)
Kaşar rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Eti, Önce sıvıyağda bira kavurup, ardından 1 bardak su ilavesiyle iyice haşladım suyu kalmayana kadar). Makarnayı, tuzlu-sıvı yağlı suda haşladım, süzdüm. Unu tereyağında çok az kavurup üzerine süt ekledim. Bozadan daha cıvık bir kıvam alınca, bir tutam karabiber ekleyip altını kapattım. Küçük yuvarlak borcama makarna, beşamel sos ve eti alıp hep birlikte karıştırdım. Üzerine kaşar rendesi serpip, önceden 190 der.ye ısıttığım fırına verdim. Üstü hafif kızarınca fırından alıp, üzerine kuru nane serperek servis yaptım.

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir tarif. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. güzel bir deneme eline sağlık...sevgiyle afiyetle kal

    YanıtlaSil
  5. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.