Daha önce tavuk etiyle yaptığım bu tarifi bu kez kırmızı etle denemek istedim. İyi ki de öyle yapmışım. Tavukla yaptığımdan çok daha lezzetli oldu.
Et (dondurucudan çıkardım, ne
kadardı bilmiyorum ama az geldi)
½ pkt fiyonk makarna
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık un (tepeleme)
Kaşar rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Eti, Önce sıvıyağda bira kavurup,
ardından 1 bardak su ilavesiyle iyice haşladım suyu kalmayana kadar).
Makarnayı, tuzlu-sıvı yağlı suda haşladım, süzdüm. Unu tereyağında çok az
kavurup üzerine süt ekledim. Bozadan daha cıvık bir kıvam alınca, bir tutam
karabiber ekleyip altını kapattım. Küçük yuvarlak borcama makarna, beşamel sos
ve eti alıp hep birlikte karıştırdım. Üzerine kaşar rendesi serpip, önceden 190
der.ye ısıttığım fırına verdim. Üstü hafif kızarınca fırından alıp, üzerine kuru nane serperek servis yaptım.
ellerine sağlık canım..sevgilerr
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilNefis bir tarif. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilgüzel bir deneme eline sağlık...sevgiyle afiyetle kal
YanıtlaSilhepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.
YanıtlaSil