Bu tarifteki miktarlarla 10-12 adet poğaça çıkıyor. Yani öyle çok bereketli bir hamur olmuyor.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/ çay bardağı kadar ılık su
1/ çay bardağı kadar ılık su
1 yaş maya
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına:
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına:
Tereyağı
İçine:
İçine:
Beyaz peynir
Yapılışı:
Yapılışı:
Mayayı ılık suyla eritelim. Hamurun diğer malzemelerini de ekleyip, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Mayalanmasını beklemeden 8
parçaya ayıralım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak
tereyağından ince bir tabaka halinde sürelim. Hamurları üst üste dizerek, her
parçada bu işlemi tekrarlayalım (en üsttekine yağ sürmeyelim). Üst üste dizilmiş
hamurları merdaneyle, fazla ezmeden 60-70 cm çapında açalım.
Üçgen şeklinde kesip, arasına peynir koyarak sigara böreği gibi saralım. Yağlanmış tepsiye dizip 30-40 dakika
mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 der.lik fırında üzerleri kızarana
kadar pişirelim.
ellerine sağlıkk canımm..sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler sevgili fatoş.
YanıtlaSil