Ev tarhanamı kendim yaptığımdan daha önce bahsetmiş, yapım aşamalarını da BURADA anlatmıştım. Farklı olarak bu kez su yerine sadece süt kullandım, kıyma ekledim. Çok çok nefis oldu. Hatta tarhananın en güzel haline ulaştım diyebilirim.
Tarifimi sevgili ÇAÇARON BLOG'un ev sahipliğini yaptığı ÇORBALARIMIZ etkinliğine gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler:5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı kadar kıyma
2 yemek kaşığı salça
5 bardak süt
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle kıymamızı, 2 kaşık kadar sıvı yağda kavuralım. Kıymanın rengi tamamen değiştiğinde tarhanayı ekleyip 2-3 dk daha kavuralım. Salçayı ilave edip biraz daha çevirdikten sonra sütü ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. En son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayıp altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Ben sürekli karıştırmadığım için, dibinde biraz topaklanma oldu. Blendırdan geçirdim. İpek gibi yumuşacık bir çorba oldu.
bugün bende tarhana yayınladım pişti olmuşuz:)ama benimki daha farklı ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilımmm bayılırım en sevdiğim çorbalardan
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş canım
sevgili hande teşekkür ederim. biz de çok seviyoruz tarhana çorbasını.
YanıtlaSilanne eli gibi; çok besleyici olunca, çorbada ilk tercihlerden biri tarhana oluyor haliyle. eminim sizinki de çok lezzetlidir.
Çorban harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler sevgili elif. benden de sevgiler...
YanıtlaSilEline sağlık arkadaaşım ben de sütlü tarhanayı denemiştim nefis oluyor sevgilerimle...
YanıtlaSilsütlü olması değişikmiş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilCanim harika görünüyor, cok besleyici cok ta güzel olmustur eminim...Ellerine saglik....
YanıtlaSil