Ne aramıştınız

7 Mayıs 2012 Pazartesi

TUZLU YOĞURTLA SEBZE ÇORBASI


Tuzlu yoğurttan, daha önce bulgurlu yayla çorbası tarifimde bahsetmiştim. Bu tarifimde de yine onu kullandım. Yoğurtlu çorba işini gerçekten kolaylaştırıyor ve de lezzet katıyor. 




Malzemeler:
1 irice kuru soğan
1 büyük kase taze fasulye (doğranmış haliyle bu ölçü)
2 orta boy kabak
1 orta boy patates
2 iri domates
4-5 bardak sıcak su
1 kepçe tuzlu yoğurt
Sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Tüm sebzeler soyulup-temizlenip minik küpler halinde doğranır. Soğanda incecik doğranır. 3-4 kaşık sıvıyağda sotelenir. Üzerine, domates hariç tüm sebzeler eklenerek ve karıştırarak sotelenir. Sebzelerin rengi parladığında sıcak su eklenir. Fokurdamaya başlayınca tuzlu yoğurt ilave edilir ve sebzeler pişene kadar kaynamaya bırakılır.
Kabuğu soyulup incecik doğranmış domatesler, yeterince sıvı yağda kavrulur. Kaynamakta olan çorbanın üzerine eklenir. Çorbanın tuzu ayarlanır ve altı kapatılır.

3 yorum:

  1. ımmm ilginç ve değişik...paylaşım için teşekkürler canım...eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. tuzlu yoğurda ulaşabilenler denemeli diyorum.

      Sil
  2. ohh tam bir vitamin deposu,
    harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.