Tuzlu yoğurttan, daha önce bulgurlu yayla çorbası tarifimde bahsetmiştim. Bu tarifimde de yine onu kullandım. Yoğurtlu çorba işini gerçekten kolaylaştırıyor ve de lezzet katıyor.
Malzemeler:
1 irice kuru soğan
1 büyük kase taze fasulye (doğranmış haliyle bu ölçü)
2 orta boy kabak
1 orta boy patates
2 iri domates
4-5 bardak sıcak su
1 kepçe tuzlu yoğurt
Sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Tüm sebzeler soyulup-temizlenip minik küpler halinde
doğranır. Soğanda incecik doğranır. 3-4 kaşık sıvıyağda sotelenir. Üzerine,
domates hariç tüm sebzeler eklenerek ve karıştırarak sotelenir. Sebzelerin
rengi parladığında sıcak su eklenir. Fokurdamaya başlayınca tuzlu yoğurt ilave
edilir ve sebzeler pişene kadar kaynamaya bırakılır.
Kabuğu soyulup incecik doğranmış domatesler, yeterince sıvı
yağda kavrulur. Kaynamakta olan çorbanın üzerine eklenir. Çorbanın tuzu
ayarlanır ve altı kapatılır.
ımmm ilginç ve değişik...paylaşım için teşekkürler canım...eline sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim. tuzlu yoğurda ulaşabilenler denemeli diyorum.
Silohh tam bir vitamin deposu,
YanıtlaSilharika ellerine sağlık