Ne aramıştınız
6 Temmuz 2011 Çarşamba
LABNELİ KEK
Devletşah'tan aldığım tarifi uyguladım. Öyle yumuşak, öyle lezzetli bir kek oldu ki herkes mutlaka denemeli diye düşünüyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
1+1/4 bardak şeker
180 gr tereyağı (oda sıcaklığında iyice yumuşamış olacak)
200 gr labne
1 portakal ya da limon kabuğunun rendesi
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
2 bardak un
Yapılışı:
Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip bir kenarda bekletiyoruz. Şeker, labne ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar birlikte çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaları ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Portakal/limon kabuğu rendesini ekleyip çırptıktan sonra un karışımını da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 der.lik fırında, kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.