Et yemeklerinin yanına çok çok yakışan bir lezzet. Yapımı da çok da kolay.
Malzemeler:
Kültür mantarı
Süt kreması
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Fırın, 180 der.ye ayarlanıp ısıtılır. Mantarlar irice doğranıp çok az sıvı yağda, suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelenir. Tuzu ve karabiberi eklenir. Fırın kaplarına paylaştırılır. Üzerine sıvı krema gezdirilip fırına sürülür. Üzeri kızarınca alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.
Çok severim kremalı mantarı. Et yemeklerin de de makarnada da süper olur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilmantarı her haliyle yiyenlerdenim şık bir sun um olmş ellerin der görmesin canım
YanıtlaSilFirinda da harika olmustur canim, ellerine saglik...
YanıtlaSiloffff canım
YanıtlaSilbu ne güzellik
mmmmmm
:))
herkese çok teşekkürler. görüntüden de anlaşıldığı üzere mantarlar pişerken kararmaktan kurtaramadım ama tadı nefisti.
YanıtlaSilmantar yemekten asla usanmam ben çorbasında krema kullanırım ama böyle hiç denemedim merak ettim doğrusu....
YanıtlaSilmantar besleyici ve güzel olduğu için bende sık sık kullanırım ellerine sağlık bu şekildede çok güzel olmuş
YanıtlaSilsevgilerimle
mantarın her türlüsüne bayılırım eline sağlık canım çok leziz görünüyor
YanıtlaSil