Yazdan kalma bu tarif, arşivimde bekliyormuş ama ben yeni farkettim. Türlüye tavuğun, kırmızı etten daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü
2 adet patlıcan
2 adet patates
Taze fasulye
4-5 adet domates
1 adet iri kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 kaşık salça
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Sebzeler soyulup, yemeklik doğranır. Tavukgöğsü küp küp doğranıp 4-5 kaşık sıvı yağda sotelenir. Üzerine, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenir. Soğanlar şeffaflaşınca salça ve sebzeler eklenir. Bir süre kavrulur. Tuzu ayarlanıp üzerine sıcak su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısılır. Domatesler soyulup doğranır ve üzerine eklenir. Kısık ateşte pişirilir. En son karabiber serpiştirilir ve ocak kapatılır.
ellerine sağlık arkadaşım. hayırlı cumalar. mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgiler
YanıtlaSil