Malzemeler:
5 adet kabak
200 gr kadar kıyma
1 adet iri kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 kaşık salça
Tuz, kuru nane, karabiber
Yapılışı:
Kıyma, biraz sıvı yağda kavrulmaya başlanır. Kabaklar uzunlamasına 4 e bölünüp doğranır. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak da kıymaya eklenip, birlikte kavurmaya devam edilir. Salça ve kabaklar ilave edilip yeterince su eklenir. Domatesler soyulup yemeklik doğranır. En üste yayılır. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. En son tuzu ve baharatı eklenip altı kapatılır.
Harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilSağlıklı mis gibi bir yemek....bende bu hafta kabak aldım pazardan özledik bahar sebzelerini....afiyet olsun
YanıtlaSilsaglıklı oldugu için bizimkiler pek yemezler.ellerine saglık.
YanıtlaSilmmm ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok leziz olmuş
:=)