Çoook leziz, çoook hafif. Kısaca tam anlamıyla damağınızı tatmin edecek bir diyet yemeği. Şekil için fikri lezzetlisomunlar.blogspot'tan aldım. Böylece evdeki jülyen soyma-doğrama aletini de ilk kez kullanmış oldum. Şunu söylemeliyim ki o aleti kullanmak o kadar da pratik değil. ben bir dahaki sefere bıçak kullanmayı tercih edeceğim sanırım.
Malzemeler:
4-5 adet yeşil kabak
2 adet havuç
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı pirinç
Zeytinyağı
Dereotu
Tuz
Yapılışı:
Kabak ve havuçlar jülyen doğranır. Soğan ve sarımsak, küçük küçük doğranıp 2 kaşık sıvı yağda sotelenir. Soğanların rengi değişince Kabak ve havuç eklenir. Karıştırarak sotelenir. Renkleri hafif değişince, yıkanıp süzülmüş pirinç ve 1/2 su bardağı su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısılır. Pirinçler pişip, sebzeler de yumuşayınca, üzerine zeytinyağı gezdirilir, kıyılmış dereotu serpiştirilir. Nazikçe karıştırılıp ocak kapatılır. Ilık olarak servis yapılır.
Çok hafif gözüküyor..ellerinize sağlık..Mutlaka deneyeceğim..
YanıtlaSilGerçekten çok hafif bir tarif.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilsevgili beşparasız ve pembe kekik çok teşekkür ederim. mutlaka deneyin. ben yazarken bile hala tadını damağımda hissediyorum.
YanıtlaSil