Malzemeler:
Kuru bamya
Kuru soğan, sarımsak
Domates
Salça
1 limonun suyu
Sıvı yağ+Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle bamyalar, ½ limon suyu eklenmiş suda, rengi biraz
sararıp yumuşayana kadar haşlanır( ezilecek kadar haşlanmayacak, hafif diri
kalacak). Haşlanan bamyalar süzülüp bir kenarda bekletilir.
Küp doğranmış kuru soğan ve sarımsak, 2 kaşık sıvıyağda öldürülür.
Salçası eklenip azıcık kavrulur. Bamyalar ve domates eklenip Suyu ayarlanır. ½
limon suyu gezdirilir ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. En son tuzu
ve karabiberi ayarlanıp üzerine z. yağı gezdirilir ve ocak kapatılır.
Bİ TANEM NASILSIN
YanıtlaSilİYİSİNDİR İNŞALLAH
BEN BAMYAYA BAYILIRIM
KIKIRDAKLARI GÜÇLENDİRİR
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
MUHABBETLE KAL.
:)
of bayılırım bambaya hatta bamya sevmeyenler niye sevmez hiç anlamış değilim. kuru bamyanın kokusu da bir ayrı oluyor. ben en çok onu seviyorum. ellerine sağlık canım sevgiler iyi hafta sonları...
YanıtlaSilellerine sağlık canım;)
YanıtlaSilbir kase lezzet (iyiyim, allaha şükürler olsun, allah bugünümüzü aratacak sıkıntı vermesin inşallah)
YanıtlaSiltombul tarifler
turuncu tatlar;
teşekkür ediyorum.
sevgili tombul tarifler, ben 2 yıl öncesine kadar hayatımda bamya yememiştim. bir gün oğluma neden bamya pişirmiyorum diye düşündüm. e tabi o yerken ben yemezsem dikkatini çekecek, sonunda o da yemek ayıran bir çocuk olacaktı. kendimi zorladım, yedim. o gün anladım ki, "ben şu yemeği yemem" lafı bir şımarıklıktan ibaretmiş. ben yaptığım şımarıklığın farkına vardım, geri döndüm geç de olsa. umarım yemek ayırt eden herkes farkeder bu yanlışı. çünkü sadece o besinden mahrum olmakla kalmayıp, çocuklarımıza da kötü örnek oluyoruz. ben de kurusunu tazesinden daha fazla seviyorum bu arada.