Artan malzemeleri değerlendirmek için ortaya çıkmış lezzetli bir yemek. Tarifini daha sonra vereceğim YAĞLAMA'nın kıyma harcını, elimde kalan kerevizi kullandım. Hem vitamini bol, hem de nefis oldu.
Malzemeler:
200 gr kadar kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet kereviz
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
Sıvı yağ
Tuz, baharatlar
Yeterince su
Yapılışı:
Kıyma, 3-4 kaşık sıvı yağ ile birlikte tencereye alınır. Orta ateşte, ağzı kapalı olarak ve arada karıştırarak kavrulur. Kıymanın rengi tamamen değişince (kızarmaya başlamadan) ince ince doğranmış olan soğan-sarımsak eklenir. Soğanlar şeffaflaştığında küp küp doğranan (kerevizi önceden doğradıysanız limonlu suda bekletin ki kararmasın) sebzeler eklenir. Karıştırarak hafifçe kavrulur. Salça ve yeterince su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başladığında ocak kısılır. Sebzeler pişince tuzu-baharatı ayarlanır ve altı kapatılır.
eline sağlık canım, ben bir tabak alayım
YanıtlaSilellerine sağlık canım sağlıkla kal..
YanıtlaSil