Artan
sarma-dolma harçlarını değerlendirmek için lezzetli bir çözüm. Ben artan
harçları ya böyle çorba yaparım ya da pilav gibi pişiririm. Hemen
kullanmayacaksam dondurucuya koyarım.
Çorbanın
yapılışı çok pratik ve bir o kadar da lezzetli oluyor. Hele de harcınız
kıymalıysa…
Yeterince
suyu tencereye koyup, kaynadıktan sonra dolma harcını atıyorum içine.
Pirinçler-bulgurlar(dolma harcı için hangisi kullanılmışsa yani) ve kıyma iyice piştikten sonra üzerine kuru nane serpiyorum. Bol limon suyu eşliğinde sıcak sıcak afiyetle içiyoruz çorbalarımızı.
ne güzel bir fikir.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler sevgili umutlu hayat. kalan malzemeleri değerlendirmek beni hep mutlu etmiştir. çorba hali de sıcak bir mutluluk.
YanıtlaSil