Malzemeler:
1 orta boy
karnabahar
4-5 tane közlenmiş
kırmızı biber
2 bardak
süt
Yeterince
su
½ çay
bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Karnabahar, çiçeklerine ayrılıp yıkanır. Közlenmiş biberlerin kabuğu ve çekirdekleri çıkarılır, irice
doğranır. Tencereye sıvı yağ koyulup karnabahar ve biberler eklenir, bir süre
sotelenir. 1 bardak kadar su ilavesiyle, yumuşayana kadar, ağzı kapalı olarak
pişirilir. İyice piştikten sonra blendırdan geçirilip süt ilave edilir
(kıvamına göre biraz daha su eklenebilir). Ocakta birkaç taşım kaynatılır. Tuzu
ayarlanıp altı kapatılır. Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızıbiber ya da kuru nane gezdirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
Cok besleyici bir corba olmus canim, ellerine saglik....
YanıtlaSil