Malzemeler:
1 adet tavukgöğsü
1 adet iri patates
3-4 çiçek karnabahar
4-5 yaprak lahana
2 adet havuç
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı, sıvıyağ
Sıcak su
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 kaşık un
Üzerine:
Tereyağı
Toz kırmızıbiber
Kuru nane
Yapılışı:
Tavukgöğsü minik küpler
halinde doğranır. 3-4 kaşık sıvıyağda sotelenmeye başlanır. Bu arada patates,
karnabahar, lahana, havuç, soğan, sarımsak minik minik doğranır. Sebzeler,
sotelenmiş olan tavuğun üzerine eklenir ve birlikte, sebzeler yumuşayana kadar
pişirilir (su ilave etmeden, kısık ateşte). Daha sonra yeterince sıcak su ilave
edilir ve kaynamaya bırakılır. Bu arada terbiyesi için un, yumurta, yoğurt
iyice çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınıp yavaş yavaş
terbiyeye eklenir ki çorbanın sıcaklığına yaklaşsın. Bu karışım da yine yavaşça
çorbaya ilave edilir. Yeniden kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Birkaç
taşım kaynayınca tuzu ayarlanır. Üzerine tereyağında kavrulan kırmızıbiber-kuru
nane gezdirilerek servis yapılır.
ellerine sağlık canım;)
YanıtlaSil