Malzemeler:
1 bardak
haşlanmış nohut
½ pkt tel
şehriye
5 bardak
kadar su
1 kase
yoğurt
1 yumurta
2 kaşık un
Tuz
Üzerine:
Tereyağı
Kuru nane
Yapılışı:
Suyu
tencereye koyup kaynattım. Kaynayan suya şehriyeyi ve nohutu ekledim. O sırada
terbiyesini hazırladım:
Yumurtayı
bir kasede çırptım. Üzerine unu ekleyip yumurtaya iyice yedirdim. Yoğurtla
birlikte yeniden çırptım. Kaynayan sudan 2 kepçe alıp terbiyeyle karıştırdım ve
ardından bu karışımı, sürekli karıştırmak şartıyla kaynayan suya ekledim.
Yeniden kaynayıp, üzerindeki beyaz köpükler iyice azalana kadar karıştırmaya
devam ettim. Daha sonra tuzunu ayarladım. Altını kapattım. Üzerine tereyağında
kavrulmuş naneyi gezdirip servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.