Ne aramıştınız

16 Mayıs 2011 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ (BULGUR TOPLARI)

 Malzemeler:
Köftesi için:
1/2 bardak irmik (akşamdan üzerini hafif geçecek kadar suyla ıslatılacak)
1/2 bardak un
1 bardak ince bulgur
1/2 kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası
Tuz, kimyon, karabiber
Sosu için:
6-7 diş sarımsak
1/2 kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1-2 kepçe köftelerin haşlama suyundan
Yapılışı:
Köftenin tüm malzemelerini mutfak robotunda çekin. Eğer kıvamı çok yumuşak ise kaşıkla azar azar un ilave edebilirsiniz. Daha sonra köfte hamurunu bir kaba alıp elle 5 dk yoğurarak kıvama gelmesini sağlayın. Ara ara elinizi suyla hafifçe ıslatarak köfte hamurundan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Bunu hamur bitene kadar tekrar edin. Bir tencereye su koyup tuz ve yarım limon suyuyla kaynatın (limon suyu yerine birkaç parça limon tuzu kullanabilirsiniz). Kaynayan suyun içine köfteleri atın. Onlar haşlanırken sarımsakları ezip sıvıyağda kavurun. Salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Suyun yüzeyine çıkan köfteleri de sarımsaklı sosun içine ekleyip biraz karıştırın. Haşlama suyundan ilave edin. Sos ve köfteler iyice birbirine girene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra altını kapatıp servis yapın.