Ne aramıştınız

4 Haziran 2011 Cumartesi

BESLEYİCİ, LEZİZ ATOM MAKARNA

Oğlum da her çocuk gibi makarnaya bayılır ve ben her seferinde nasıl besleyici hale getirebilirim diye düşünürüm. Bu kez resimde gördüğünüz harika lezzet çıktı ortaya. Oğluşum da çok sevdi. Bir dahakine ne uydururum bakalım.
Malzemeler:
İstediğiniz türde 1/2 pkt makarna
İstediğiniz çeşit köfte (dondurucumda tavuk köftesi vardı ben onu kullandım)
Bezelye (1 bardak kadar)
1-2 adet kabuğu soyulup küçük doğranmış domates
1/2 bardak kadar haşlanmış yeşil mercimek
Arzu edilirse kuru soğan ve sarımsak (ben aceleyle yaptığım için bunları unutmuşum)
Üzerine serpmek için peynir (ben tulum peynirini elimde ufalayarak serpiştirdim)
Yapılışı:
Öncelikle bir tencerede tuzlu ve yağlı kaynar su hazırlayıp makarnaları ekledim. Onlar haşlanırken köfteleri dondurucudan çıkarıp çözünmesini beklemden az yağlı tavada soteledim. Üzerine yine dondurucudan çıkardığım bezelyeleri ekleyip biraz karıştırarak pişirdim. Domates ve mercimeği de ekleyip makarna suyundan ilave ederek hepsinin iyice pişmesini bekledim. En son olarak makarnaları ilave ettim (eğer kuru gibi olursa biraz daha makarna suyu ekleyebilirsiniz). Tabaklara aldıktan sonra üzerine tulum peyniri ufaladım ve afiyetle yedik.

31 Mayıs 2011 Salı

BALSAMİKLİ TAVUK VE CEVİZLİ ERİŞTE

Resim çok karanlık çıkmış. Aslında tavuklar böyle kararmış değildi pembeleşmişti. Ayrıca tadı da çok güzeldi ve yumuşacık olmuştu.
BALSAMİKLİ TAVUK
Malzemeler:
1 kg tavuk göğsü (kuşbaşı doğranacak)
1/4 çay bardağı kadar balsamik sirke
2-3 kaşı pekmez
1/2 çay bardağı sıvıyağ(pişirirken eklenecek)
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz, susam, baharatlar (ben kekik, karabiber kullandım)
Yapılışı:
Sıvıyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp ağzı kapalı bir kapta ve buzdolabinda 3-4 saat bekletiyoruz. Daha sonra tenceremize sıvıyağı ekleyip üzerine de sosuyla birlikte tavukları döküyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Arada karıştırarak iyice pişiriyoruz.


CEVİZLİ ERİŞTE
Malzemeler.
Yeterince erişte
Yeterince ceviz(irice kıyılmış olacak)
!/4 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
erişteler bolca kaynar suda haşlanır. Bu arada cevizle tereyağı-sıvıyağ karışımında kızartılır. Haşlanan erişteler süzgeçten geçirilip cevizlerin üzerine ilave edilir. Cevizler eriştelerin her tarafına karışana kadar karıştırmaya devam edilir. Ocağın altı kapatılıp sıcak sıcak servis yapılır.