Farklı, yumuşacık ve sıcacık bir çorba. Onu da eklesem, bunu da eklesem, biraz da tarhana koysam, vs. derken yepyeni bir lezzet çıktı ortaya.
Malzemeler:
1 çay bardağı sarı mercimek
1 çay bardağı kırmızı
mercimek
½ çay bardağı pilavlık bulgur
½ çay bardağı pirinç
5-6 parça Maraş tarhanası
2 kaşık salça
1 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Tuz
Üzerine:
Sumak
Yapılışı:
Öncelikle tahılları yıkayıp
süzdüm. Ardından soğan ve sarımsağı incecik doğradım. Düdüklü tencerede, 2-3
kaşık sıvı yağda kavurdum. Üzerine yıkanmış olan tahılları ve tarhanayı ekleyip
birkaç kez çevirdim. Salçayı da ekleyip, tuzunu ayarlayıp 1,5-2 lt su ilave ettim ve kaynamaya bıraktım. Kaynadıktan sonra düdüklünün kapağını kapatıp 40 dk kadar
pişirdim. Açtığımda tüm tahıllar ezilmiş, güzel bir kıvam almıştı. Sıcak olarak
ve üzerine sumak serperek servis yaptım.