Ne aramıştınız

28 Ağustos 2011 Pazar

FIRINDA KREMALI PATATES

Çok basit bir garnitür-meze olduğu için verecek bir tarif de yok aslında. Patatesleri ince olacak şekilde halka halka doğrayıp küçük borcama dizdim. Üzerine biraz tuz serptim. Yarım paket kremayı da patateslerin her yerine gelecek şekilde döktüm ve biraz kızarana kadar fırında pişirdim. Hepsi bu. Ve bu basitliğin sonunda ulaşılan lezzet inanılmaz.

BENİM ELMALI SODALI KEKİM


Tatil yolunda oğlumun zamansız acıkması riskine karşı hazırladım bu keki. Aceleyle yaptığım için de bir tarif arayamadım haliyle. Aklıma ne eserse onu koydum. Ve sonuç olarak yumuşacık, mis gibi puf puf bir kekim oldu.
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
½ şişe maden suyu
3-4 adet elma (soyulmuş ve küp doğranmış)
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 pkt k. tozu
1 pkt vanilya
4-4,5 bardak un
Yapılışı:
Öncelikle un, tarçın, vanilya ve k. tozu birlikte elenip bir kenarda bekletilir. Elmalar soyulup küp küp doğranır ve suda bekletilir. Yumurtalar ve şeker, birlikte köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra sıvıyağ, süt ve maden suyu eklenip biraz daha çırpılır. Unlu karışım ilave edildikten sonra spatulayla iyice karıştırılır. Sudan çıkarılıp havluyla kurutulmuş olan elmalar da eklenip karıştırılır ve yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 170 der.lik fırında kürdan testinden geçene kadar pişirilir.

LİMON KREMALI ISPANAKLI PASTA


Gönül mutfağından aldığım kek tarifiyle Yeşil Mutfaktan Lezzetler'in limonlu kremasını birleştirdim. Lezzeti oldukça yerindeydi ama biraz kuru bir pasta oldu. sebebini, hamurunda yağ olmamasına bağladığım için bir dahakine sıvıyağ da ekleyeceğim.
Malzemeler:
 Keki için:
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
6-7 ıspanak yaprağı
Kreması için:
1 yumurtanin beyazi1,5 su bardagi seker
3 kasik un
3 su bardagi süt
1,5 limon suyu
Yapılışı:

Yumurta, ıspanak ve şekeri mutfak robotuna alıp robotu çalıştırdım (böylece ıspanağı püre yapmak çok kolay oluyor bunu Gönül Mutfağı'ndan öğrendim). Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip kaşıkla iyice karıştırdım ve hamuru yağlı kağıt serdiğim tepsiye döktüm. 170 der.de kürdan testinden geçene kadar pişirdim. Fırından çıkarınca kağıdı sıyırıp ızgara telinin üzerinde soğumaya bıraktım.

Soğuyan keki bıçakla enlemesine kesip ikiye ayırdım. Her iki parçanın da üzerinden bıçakla biraz tıraşlayarak, çıkan kırıntıları, üst süslemesi için ayırdım.

Krema için gereken tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirdim. Önce kekin alt kısmına kremanın yarısına yakınını yayıp diğer kek parçasını üzerine kapattım. Kalan kremayla kekin her yerini kapladım. Önceden ayırdığım kırıntıları üzerine serpip 2 saat kadar buzdolabında beklettim. Dilimleyip servis yaptım.