Tatil yolunda oğlumun zamansız acıkması riskine karşı hazırladım bu keki. Aceleyle yaptığım için de bir tarif arayamadım haliyle. Aklıma ne eserse onu koydum. Ve sonuç olarak yumuşacık, mis gibi puf puf bir kekim oldu.
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
½ şişe maden suyu
3-4 adet elma (soyulmuş ve küp doğranmış)
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 pkt k. tozu
1 pkt vanilya
4-4,5 bardak un
Yapılışı:
Öncelikle un, tarçın, vanilya ve k. tozu birlikte elenip bir kenarda bekletilir. Elmalar soyulup küp küp doğranır ve suda bekletilir. Yumurtalar ve şeker, birlikte köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra sıvıyağ, süt ve maden suyu eklenip biraz daha çırpılır. Unlu karışım ilave edildikten sonra spatulayla iyice karıştırılır. Sudan çıkarılıp havluyla kurutulmuş olan elmalar da eklenip karıştırılır ve yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 170 der.lik fırında kürdan testinden geçene kadar pişirilir.
etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifn yayında. bekliyorum 1 şubata kadar süre var bol katılımlı bir etkinlik olsun inşallah.
YanıtlaSil