Ne aramıştınız

23 Haziran 2015 Salı

KOLAY BALIK KÖFTESİ

Pişirdiğiniz balıktan artanı kullanarak yapabileceğiniz nefis bir tarif. Ben fırında pişirdiğim çipuradan kalanlarla hazırlayıp, 5 dk içinde köfte olarak pişirdim. Oğlum çok sevdi. Tabi vereceğim ölçüler çok az, iki köfte ancak çıktı. siz fazlasını yapmak için malzeme miktarını yeterince artırırsınız.
Tavsiyem, bu tarifi ızgara veya fırında pişirilmiş balıkla yapmanız. Kızartılmış balık kullanırsanız ağır gelebilir. Benim oğlum sevdiyse, sizin çocuklarınız da sevecektir diyerek tarife geçiyorum (bu arada, evet yine fotoğraf yok, üzgünüm):
Malzemeler:
1/2 kase, pişmiş ve didiklenmiş balık eti
1 yumurta
2 kaşık un (tepeleme)
Çay kaşığının ucuyla karbonat
Tuz
2 kaşık kadar sıvıyağ
Yapılışı:
Sıvıyağ hariç diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırdım. Tavaya 2 kaşık sıvıyağ koydum. Balıklı harcı da (2 köfte olacak şekilde) tavaya koyup üzerine hafif bastırarak biraz yassılttım. Orta ateşte önlü arkalı kızarttım.

TARHANALI MERCİMEK ÇORBASI


  Tüm blog alemine merhaba diyerek başlayayım post girmeye. Keyifler yerindedir inşallah. Şöyle bir baktım da, yakından takip ettiğim birçok blogger arkadaşım uzun zamandır yeni post girmemiş. Kimisi haftalardır, kimisi aylardır... Hayırdır, herkese bir rehavet mi çöktü, gerçekten çok merak ettim. İnşallah yolundadır her şey. Ha sen kendine bak derseniz de, kendime bakamıyorum efendim :) Bakmam gereken iki evladım var ki bir tanesi henüz 13 aylık ve tüm gün peşinde koşturuyor. Bloguma uğrayamamamın, uğrasam da şöööyyyle bir bakıp çıkmamın sebebi budur. Bırakın post yazmayı, telefonda bile kimseyle konuşturmuyor zat-ı alileri. Neyse ki ramazan ayındayız da sahur vakti diye bir şey var. Bu vesileyle, herkesin mübarek ramazan ayını kutlamış olayım. Allah'ım tekrarını nasip etsin inşallah.

  Eveeet şimdi tarife geçebilirim sanırım. Fotoğrafsız tarif eklemekten hiç hoşlanmasam da, çöken bilgisayarım sağolsun, bir sürü tarifin fotoğrafı da onunla göçüp gitti. O yüzden özür diliyorum herkesten. Haydi birazcık hayal gücü. Gözünüzde ister tarhana, ister mercimek çorbası canlandırın. Zira çorbamız blendırdan geçeceği için tam da o ikisi gibi görünecek. Lezzeti çok çok yerinde bir çorba, onu da belirteyim.
  
Malzemeler:
½ su bardağı sarı mercimek
3-4 kaşık un tarhanası
½ çay bardağı bulgur
1 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 bardak et suyu
Yeterince su
Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Mercimekler ayıklanıp yıkanır. Soğan, sarımsak ve patates soyulup iri iri doğranır. Tarhana, sıvıyağda hafifçe kavrulur. Üzerine mercimek, soğan, sarımsak eklenir. Et suyu ve su ilave edilerek, malzemeler iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirilir. Tuzu ve baharatı eklenip blendırdan geçirilir. İstenirse üzerine biberli tereyağı gezdirilip limon eşliğinde servis yapılır.