Ne aramıştınız

7 Ekim 2015 Çarşamba

BLOGGERLAR NEREDE?

   Gerçekten merak ediyorum. Yıllar önce benim bu blogu açma konusunda heveslenmemi sağlayan, daha sonra internet araştırmalarım sırasında tanıdığım, nefis tariflerinden faydalandığım, mutfak konusunda kendi çapımda gelişmemi sağlayan birçok blogger arkadaşımın artık aktif olmadığını görüyorum. 
   Bebeğimden dolayı çok başaramasam da, elimden geldiğince blogumu güncellemeye çalışıyorum. Zaman zaman sizleri ziyarete geliyorum. Ama evde olmadığınızı görünce gerçekten çok ama çok üzülüyorum. 
   Umarım sesim yankı bulur, birileri yazdıklarımı görür ve sizleri yeniden bu sahalarda görürüz.

5 Ekim 2015 Pazartesi

KOLAY LİMONATA

   Narenciye zamanı geliyor. Hatta buralarda turfanda ürünler çıktı, tüketiyoruz. Bu tarifi yapmanın ve yaz için de malzeme stoklamanın vakti yakındır yani. Biz ailece çok sevdik. Denemeniz tavsiye olunur.



Malzemeler:
2 adet portakal
2 adet limon
Yeterince şeker(Bize 1-1,5 bardak şeker yetiyor. Siz damak zevkinize göre ayarlayın)-Arzuya göre, balla da tatlandırılabilir
1 tatlı kaşığı limon tuzu


Yapılışı:
Portakal ve limonlar iyice yıkanır. Kabuklarıyla birlikte irice doğranır, hep birlikte buzdolabı poşetine koyulup dondurucuya bırakılır. İyice donduktan sonra çıkarılıp, hafifçe gevşeyince şeker, limon tuzu ve bir bardak kadar da su ile birlikte blendıra alınır. Püre olana kadar çekilir. Daha sonra ince bir süzgeç ya da tülbentten geçirilerek süzülür. Yeterince su ilavesiyle içmeye hazır hale gelir(Suyun miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Benim ölçülerimle, fotoğraftaki sürahinin ayarında 1,5 sürahi kadar limonata çıkıyor).

Not: Meyve kabuklarının acısı hissedilmeyecek derecede az oluyor. Bizi hiç rahatsız etmiyor mesela. Ki oğlum da bayıla bayıla içiyor. 

   İster sıcak yaz günleri için dondurucuda portakal limon stoklayın, ister kışın yapıp bol bol C vitamininden faydalanın, gripten korunun. 

   Sağlık ve sevgi dolu günler...